Tegnap ugyan már megtörtént a hivatalos bejelentés arról, hogy nyakproblémái miatt Michael Schumacher mégsem ül Felipe Massa helyére a jövő heti Európa Nagydíjon, de a hétszeres világbajnok ma külön sajtótájékoztatót is tartott Genfben.

A német nagyon szomorú amiatt, hogy mégsem jött össze a helyettesítés, és azt sem tudja, mit hoz a jövő.

“A Forma-1-ben mindennapos a spekuláció. Mindenkinek megvan a maga véleménye, de a lényeg, hogy nagyon csalódott vagyok, hogy nem csinálhatom, amire annyira készültem. Egyelőre csak erre tudok gondolni, még meg kell emésztenem” – mondta Schumi.

“Képzelhetik, hogy el vagyok keseredve, mert bár a körülmények miatt nem lehettem teljesen felkészült, de mindenképpen kész voltam támogatni a csapatot. Komolyan készültem, minden tőlem telhetőt megtettem, de a Ferrari és én is jeleztem, hogy csak akkor vállalom a dolgot, ha alkalmas vagyok rá, sajnos végül nem valósulhat meg.”

Schumacher hozzátette, hogy szerinte Luca Badoer megfelelő lesz Massa pótlására: “Luca nagyon jó barátom. Amióta csak az volt a dolga, hogy készen álljon, ha történik valami, mindig formában volt. Nem csak üldögélt és malmozott. Készen állt, és Felipe balesete után még keményebben tréningezett. Neki is mondtuk, hogy az állapotomtól függ, hogy versenyezhetek-e, így ő is formában tartotta magát.”

“Ő a legjobb a feladatra. Persze, régóta nem versenyzett, de egy igazi versenyzőből sosem veszik ki a küzdőszellem. Sok sikert kívánok neki ehhez a nehéz feladathoz! Nem lesz könnyű dolga, de ha valaki képes helytállni, hát ő az.”

Mégsem versenyez
Mégsem versenyez

Schumacher vigasztalhatatlan

Schumacher vigasztalhatatlan

Mégsem versenyez
Ezért nem tért vissza
Nagyon szerette volna
Badoernek nem lesz könnyű dolga
Fotó megosztása:
Badoernek nem lesz könnyű dolga

Badoernek nem lesz könnyű dolga

Badoernek nem lesz könnyű dolga


A hétszeres világbajnok természetesen másik barátját, az otthon lábadozó Massát is megemlítette.

“Amikor átadtam neki a helyemet, fáradt voltam, és azt akartam, hogy ő vigye tovább a Ferrarit. Nagyon jó hír, hogy jól halad a gyógyulása, nagyon motivált, persze egyelőre nem erőlködhet, azt nem szabad, de nagyon örülök a javulásának!”