Mivel Michael Schumacher a még februárban szerzett nyaksérülése miatt nincs versenyzésre alkalmas állapotban, a hétszeres világbajnok helyett a csapat tesztpilótája, Luca Badoer helyettesíti majd Felipe Massát Valenciában.

A 38 éves olasz versenyző 1993-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, 49 futamon indult, de pontot egyszer sem szerzett. Utoljára 1999-ben állt rajthoz futamon, de a Ferrari-csapatot kétségtelenül úgy ismeri, mint a tenyerét, hiszen 1998 óta dolgozik a Scuderia tesztpilótájaként.

Badoer nagyon örül a lehetőségnek, de ugyanakkor sajnálja is, hogy Schumacher mégsem vállalhatta a beugrást.

“Gyerekkorom óta szerettem volna a Ferrarinál versenyezni, és most megvalósulhat az álmom. A barátjaként és szurkolójaként mondhatom, hogy nagyon sajnálom persze Michaelt, mert tudom, hogy mennyire szeretett volna visszatérni. Folyamatos kapcsolatban voltunk az elmúlt napokban, a múlt héten együtt is gokartoztunk, közelről figyeltem a felkészülését” – mondta a Ferrari oldalán megjelent interjújában a pilóta.

“Pár perccel azután ő is felhívott, hogy Stefano Domenicali közölte a híreket, és biztos vagyok benne, hogy számíthatok a tanácsaira és arra, hogy drukkol nekem.”

Megtiszteltetés lesz a Ferrarinál versenyezni
Megtiszteltetés lesz a Ferrarinál versenyezni

Badoer még nem ült az új Ferrariban

Badoer még nem ült az új Ferrariban

Megtiszteltetés lesz a Ferrarinál versenyezni
Decemberben tesztelt utoljára
Kicselezték a szabályt
Fotó megosztása:
Decemberben tesztelt utoljára

Decemberben tesztelt utoljára

Decemberben tesztelt utoljára


A tesztpilóta az idei szabályváltozások miatt nem vezette még az F60-ast, ugyanis utoljára még a tavalyi autóval körözött decemberben, de úgy érzi, hogy ez nem okoz majd gondot, és készen áll a feladatra.

“Bár az idei szabályok miatt nekünk, tesztpilótáknak drasztikusan csökkent a vezetési lehetőségünk, én mindig készen állok, ahogy a korábbi években is. Elég régóta az F1-ben vagyok már. Felipe balesete után intenzívebb tréningbe kezdtem, és biztos vagyok benne, hogy ebből a szempontból nem lesz baj.”

Badoer nagyon hálás a csapatnak a lehetőségért, de Massának is nagyon szurkol a mielőbbi felépüléshez.

“Először is hadd említsem meg Felipét – nagyon megdöbbentett a balesete, és igazán örülök, hogy ilyen gyorsan javul az állapota. A legjobbakat kívánom neki, remélem, minél hamarabb újra versenyezhet! Szeretném megköszönni Luca di Montezemolónak és Stefano Domenicalinak, hogy bíznak bennem, megtiszteltetés, hogy vezethetem az autót. Mindent beleadok majd miattuk és persze a szurkolók kedvéért is, akikről tudom, hogy támogatni fognak.”