Gyűjti a támogatókat

Gyűjti a támogatókat

Két komoly jelölt harcol Max Mosley üresen maradó székéért, Jean Todt és nagy ellenfele, Ari Vatanen. A finn ralibajnok az Autosport szerint ezen a héten elárulja, kiknek szán szerepet stábjában, jelenleg csak annyit tudni, hogy a német autóklubot (ADAC) vezető Hermann Tomczyknak valószínűleg juthat valamilyen pozíció.

Vatanen jelenleg Dél-Amerikában tartózkodik, de már két Forma-1-es futamon is megjelent, ahol a sorozat kulcsfiguráival terveiről beszélgetett. Vatanen kedvező visszajelzéseket kapott, miután bejelentette kandidálási szándékát, ám sok időt nem akar fecsérelni arra, hogy az aktuális helyzetről beszéljen.

“Nem akarok tippelni” – mondta az esélyekről Vatanen. “Titkos szavazás lesz, nem tudhatom, mi fog történni. Vannak ígéretek, de ennél többet nem tudok mondani. Ez az egész kampány nem Jean ellen irányul, sőt senki nem lehet célpontja, csak arról szól, hogy mit érzek.”

A finn pár hete élesen kritizálta Jean Todt FIA-költségen tett utazásait, és arra utalt, hogy ellenfele burkolt támogatásban részesül. Vatanen most visszakozik.

“Soha nem mondtam semmi negatívat Jeanról, sőt Maxot sem kritizáltam. Harminc éve senkiről nem mondtam semmi személyeset, de egyszer természetesen hibázhatok, ha ez megtörténik, bocsánatot kérek. Az Európai Parlamentben sem kritizáltam senkit, nem az én stílusom.”