Mindenki érte lobbizik

Mindenki érte lobbizik

A Renault-t a Magyar Nagydíj után a következő futamra szóló eltiltással büntették a versenybírók, amiért a csapat veszélyt jelentő, rosszul rögzített jobb első kerékkel engedte a pályára Fernando Alonsót.

A következő verseny az Európa Nagydíj, amelyet Alonso szülőhazájában, a spanyolországi Valenciában rendeznek, ezért értelemszerűen mindenki azt szeretné, ha a hazai hős versenyezhetne saját szurkolói előtt. A versenyszervezők már korábban levélben kérték az FIA-t, hogy engedjék versenyezni a kétszeres bajnokot, a jövő hétfői párizsi tárgyalásra pedig a spanyol autóklub vezetője, az FIA-ban is befolyásos Carlos Garcia, és a Motorsport Világtanácsban ülő Joaqim Verdegay is elutazik.

“Ha a bíróság lehetőséget ad rá, újra kifejtjük majd az írásban már előadott érveinket, hogy megvédjük Alonsót, a valenciai szervezőket és a nézőket” – nyilatkozta a Diario AS-nak Garcia.

Bár a Renault-csapat kamionjai már megérkeztek Valenciába, a fellebbezésük sorsáról szóló döntést csak egy hét múlva, kedden hozza nyilvánosságra az FIA fellebbviteli bírósága.