Az Arabian Business értesülései szerint Michael Schumacher is felkerült arra a listára, amelyen a Virgin Galactic első kereskedelmi űrutasai szerepelnek, a 40 éves német 140 ezer euróért (38 millió Ft) váltott jegyet Richard Branson SS2-es űrhajójára.

A 2011-től induló űrjáratokra a német mellett Niki Lauda, Rubens Barrichello, de a nem épp versenyzői adottságokkal rendelkező fizikus, Stephen Hawking és állítólag Tony Blair is feliratkozott már, sőt még Lewis Hamiltont is hírbe hozták a dologgal, de később kiderült, hogy nála csak kacsa volt a hír. Az út során az utasok egy hordozógépen emelkednek majd 15 kilométer magasra, ahonnan az űrugrásra alkalmas gép több mint háromszoros hangsebességgel, 4000 km/órával emelkedik majd 110 kilométeres magasságba, ahol nagyjából öt percig tapasztalhatják meg a teljes súlytalanság élményét az utasok.

Az űrkirándulás előtt Schuminak – ahogy a többi utasjelöltnek is – egészségügyi vizsgálatokon és tréningen kell majd átesnie. A ferraris pilóta számára egyébként nem ez lesz az első súlytalansági élmény:

“Michael már korábban megtapasztalta a súlytalanságot egy repülőn az egyik szponzorának köszönhetően, nagyon izgatta a dolog. Persze ez most egész más lesz” – mondta Schumacher menedzsere, Willi Weber a német Bildnek.