Addig fenyegetőztek kilépéssel a Forma-1-es csapatok, míg sikeresen elüldözték Max Mosleyt, illetve kikényszerítették, hogy ne jelöltesse magát újra a Nemzetközi Automobil Szövetség élére. Utódja kiválasztásába azonban az utált vezér is bele fog szólni, favoritja pedig a közeli barátjának számító Jean Todt.

A Ferrari excsapatfőnöke és Mosley között mindig szoros volt a kapcsolat, ezért mindenképp figyelmet érdemel Todt legújabb nyilatkozata. A szakember ugyanis nem tervezi, hogy megválasztása esetén közvetlenül belefolyik a Forma-1-gyel kapcsolatos ügyekbe, ehelyett egy helyettest nevezne ki, akinek feladata a napi ügyek vitele és a politika kézben tartása lenne.

Todt szerint a felelősök intézményével egyfelől tehermentesíteni lehetne a szövetség elnökét, valamint lehetővé válna, hogy a sorozatokat a mostani rendszernél önállóbban lehessen irányítani. Furcsa húzás lenne Todt részéről, ha éppen Mosleyra bízná a Forma-1 irányítását, az is igaz viszont, hogy így méltóképpen tudna visszavágni az őt kritizálóknak.

Todt azt is tervezi, hogy megnyirbálja a Motorsport Világtanács hatáskörét, a jövőben nem ez a testület döntene a McLaren kémbotrányához hasonló ügyekben. Todt ehelyett egy új, független szervezetet hozna létre.