Sérült nyaka miatt egyelőre nem százszázalékosan biztos, de a tervek szerint Michael Schumacher helyettesíti majd Felipe Massát a Forma-1 Európa Nagydíjon augusztus 23-án.

A hétszeres világbajnok fogyókúrázik, s máris három kilóval könnyebb, ugyanakkor izmosító tréningeket is végez. Nem feledkezik meg azonban arról sem, hogy a versenypályán formába hozza magát, ezért a 2007-es Ferrari versenyautó volánja mögött megtett körök után immár gokarttal gyakorol.

A 40 éves pilótát tegnap fotózták le, amikor Lonatóban edzett egy gokartpályán. Nem egyedül körözött a német, de Luca Badoer, a Ferrari tesztpilótája is a pályán volt.

Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 1
Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 2

Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz

Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz

Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 9
Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 10
Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 11
Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 12
Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 13
Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 14
Fotó megosztása:
Schumacher a Ferrari tesztpilótájával edz 15


Mint emlékezetes, Felipe Massa a Magyar Nagydíjon szerzett súlyos fejsérülést, amikor eltalálta a Rubens Barrichello autójából kirepülő rugó. A brazilt többször megoperálták, már otthonában lábadozik, de valószínűleg jó pár versenyt, akár az idén még hátralévőket ki kell hagynia.

Michael Schumacher 2006 végén vonult vissza az aktív versenyzéstől, azóta csak alkalomszerűen vezetett Forma-1-es autót, főként motorozott, de egy februári esésben megsérült a nyaka.