Évekig egymásért dolgoztak, az Európa Nagydíjon viszont egymás ellen fognak: Michael Schumacher nem lenne hétszeres világbajnok, ha Valenciában nem akarná legyőzni a Brawn autóiban ülő Jenson Buttont és Rubens Barrichellót. Pikáns csata lesz ez, hiszen Ross Brawn csinált igazi sikercsapatot a Ferrariból, ám most saját világbajnoki címeiért dolgozik.

Sok-sok év közös munka után Brawn pontosan ismeri Schumacher erősségeit és gyengéit, abból azonban nem csinál titkot, hogy előbbiekből szerinte jóval több van. “Ha lenne tíz euróm, amit Jenson világbajnoki címére vagy Michael futamgyőzelmére tehetnék fel, azt hiszem, inkább megfelezném az összeget és mindkét lehetőségre tennék” – nyilatkozta Brawn.

A csapatfőnök biztos benne, hogy Schumacher csúcsformában fog visszatérni. “Ha esetleg nem nyer egy futamot sem, az nem az ő, hanem a nem elég jól megépített Ferrari hibája lesz” – jelentette ki Brawn, aki valamennyire azért biztos aggódik Schumacher visszatérése miatt, hiszen értékes pontokat vehet el Buttontól a vb-címért folytatott harcban.

Brawn szerint logikus döntés volt Schumacher reaktiválása, hiszen korábban is bizonyította, mennyire kötődik az istállóhoz. “Alig várom, hogy újra vezetni lássam!” – zárta nyilatkozatát Brawn.