Csak úgy repkednek a számok Michael Schumacher visszatérésével kapcsolatban. Bizonyosnak csak annyi látszik, hogy a hétszeres világbajnok tekintélyes összegért cserébe fogja helyettesíteni Felipe Massát, bár menedzsere, Willi Weber szerint a fizetésről még nem egyeztetett a Ferrarival, mert a kérdés egyelőre nem időszerű.

Ennek ellenére a Tageszeitung hitelesnek mondott forrásból úgy értesült, hogy Schumacher minden egyes olyan verseny után, amelyen Massát helyettesíti, egymillió eurót (266 millió forintot) vehet fel. Ezzel párhuzamosan várhatóan meghosszabbítják tanácsadói szerződését is, amely újabb ötmillió eurót (1,3 milliárd forintot) garantál számára, a győzelmi prémium szintén egymillió euró.

Az egymillió eurós fizetés azt jelenti, hogy amennyiben Schumacher végigversenyezné az idényt, 17 millió eurót (4,5 milliárd forintot) markolhatna fel. Ez kiemelt fizetésnek számít, hiteles 2009-es adatok ugyan nincsenek, de a tavalyi számok szerint csak Kimi Räikkönen fizetése mérhető ehhez, a Ferrari finn pilótája 2008-ban 18 millió eurót keresett, mögötte Fernando Alonso volt a második 15 millióval.

Pontos számok arról sincsenek, hogy Schumacher mennyit keresett utolsó ferraris idényében, a források abban megegyeznek, hogy 35-40 millió euró (9,3-10,6 milliárd forint) között lehetett az összeg. Ebből logikusan következik, hogy Schumacher visszavonulása előtt legalább kétszer annyit keresett versenyenként, mint amennyit most ajánlottak neki, de az is biztos, hogy nem a pénzért tér vissza.