A Magyar Nagydíj időmérőjén egy Rubens Barrichello autójából elszabadult rugó nagy sebességnél találta fejbe Felipe Massát. A ferraris azonnal elveszítette az eszméletét, és az ún. Mansell-kanyarban nyílegyenesen a gumifalba csapódott. A brazil pilótát rövid helyszíni vizsgálat után az Állami Egészségügyi Központba, közismertebb nevén a Honvéd Kórházba szállították. Állapota egy-két napig aggasztó volt, a de múlt héten rohamosan javult, ma reggel pedig haza is repült Brazíliába.

A pilótával készült első interjút a Ferrari adta közzé ma.   

Kérdés: Hogy érzed magad? Mire emlékszel a balesetből?

Massa: “Furcsa dolog ez, pontosan tudom, mi történt, hogy egy rugó lejött Rubens autójáról, és eltalálta a sisakomat. Tudom, hogy történt velem valami, de nem éreztem akkor semmit. Mondták, hogy abban a pillanatban elveszítettem az eszméletemet, és a falnak mentem, aztán két nap múlva a kórházban tértem magamhoz.”

Erről csak hallomásból tud

Erről csak hallomásból tud


“Semmire sem emlékszem, ezért el kellett magyarázni nekem, hogy mit csinálnak velem az orvosok. Amikor találkoztam Robbal (Smedley, a pilóta versenymérnöke), kérdezte, hogy emlékszem-e Rubensre, de nekem az volt az utolsó dolog, ami rémlett, hogy mögötte voltam a gyors körömön a Q2-ben, aztán semmi. Nehéz ezt elmagyarázni. Már sokkal jobban vagyok, és szeretnék a lehető leggyorsabban felépülni, és visszaülni a Ferrariba.”

K.: Szeretnél valakinek köszönetet mondani?

M.: “Először is istennek szeretném megköszönni. Aztán a pályán és az ÁEK-ban dolgozó orvosoknak, akik nagyon sokat tettek értem. Dino Altmannak szintén (Massa saját orvosa), aki a családommal együtt érkezett Brazíliából, és fantasztikus volt az elmúlt napokban. Emellett szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki imádkozott értem, írt nekem a saját honlapomon és a Ferrarién, és bízott benne, hogy jól alakulnak a dolgok.”

“Nagyon sokan írtak, olyanok is, akiket nem érdekel a Forma-1, de hallottak róla, hogy mi történt velem. Nagyon köszönöm, üzenem, hogy én is imádkozom értük! Én is ugyanezt tettem volna, ha egy másik pilótával történik ez, imádkoztam volna érte.”

K: Mit jelentett számodra, hogy a családod itt volt veled az elmúlt napokban?

A család most is érte izgult

A család most is érte izgult


M.: “A családom nagyon fontos számomra. Az egész pályafutásom alatt mellettem voltak, a sikerek és kudarcok közben, a nehéz pillanatokban is. Csak Edoardo (Massa öccse) volt velem Budapesten, amikor a baleset történt, de aztán Rafalea (Massa felesége), édesapám, édesanyám és a nővérem is ideutazott Magyarországra. Tudom, hogy eléggé megszenvedték, ami történt, nagyon hálás vagyok nekik.”

“És van egy másik család is, amelyiknek köszönettel tartozom: a Ferrari-család. Igazán nagyszerűek voltak, minden lehetséges módon segítettek, óriási hozzájuk tartozni.”

K.: Mi lesz az első dolgod, amikor hazaérsz Brazíliába?

M.: “Hazamegyek, megnézem, hogy minden ugyanúgy van-e, mint előtte. Sok dolog történt az elmúlt napokban, szeretnék visszazökkenni a normális kerékvágásba. A lehető legjobb formába akarok kerülni, mindent úgy akarok csinálni, mint egyébként.”

K.: Egy darabig Michael Schumacher ül majd az autódba, van valami tanácsod számára?

Örül, hogy a mentora veszi át a helyét

Örül, hogy a mentora veszi át a helyét


M.: “Michaelnek nincs szüksége a tanácsomra! Ő volt az, aki nekem adott tanácsokat, amikor még együtt versenyeztünk. Tudja, hogyan kell győzni, tudja, hogyan kell versenyezni, igazán nagyon jó, ő volt a lehető legjobb választás. Fantasztikus ember, biztos vagyok benne, hogy mindenki örül, hogy újra a pályán látja. Persze remélem, hogy a lehető leghamarabb beülhetek majd a Ferrariba.”

Massa interjúja videón