Nagyon gyorsan gyógyult, már csak két napig marad

Nagyon gyorsan gyógyult, már csak két napig marad

Bár korábban az is felmerült, hogy a Magyar Nagydíj időmérőjén súlyos balesetet szenvedett Felipe Massát a kezelés első budapesti szakasza után egy párizsi kórházba szállítják, mostanra kiderült, hogy a brazil a hétvégén távozik Budapestről, és hazautazik.

“Helikopterrel a repülőtérre megy, onnan pedig magángéppel utazik Brazíliába” – mondta az ÁEK igazgatója, Szilvássy István.

A kórház neurológusa, Tóth Attila is a pilóta rohamos javulásáról számolt be: “Az erőnléte megfelelő, jelenleg nincsenek komoly neurológiai tünetei. Úgy gondolom, elkezdődhet a rehabilitációs szakasz első része.”

Massa saját orvosa, Dino Altman már tegnap is arról beszélt, hogy a pilótának azon kívül, hogy úgy néz ki, mint egy bokszoló a meccs után, nem sok baja van, ma is csak pozitívan nyilatkozott:

“Felipe sokat beszél és viccelődik. Csak a versenyzésre gondol. Nincs mitől tartani, további műtétekre nincs szüksége. A baleset kivételével mindenre emlékszik szombat óta, még az időmérőn elért utolsó pozíciójára is” – mondta az orvos.

Massa egy kis otthoni, Sao Pauló-i szusszanás után később Párizsba utazik, ahol a korábban más sportolók mellett Michael Schumachert is kezelő Gerard Saillant-nal kezdi meg a rehabilitációs munkát.