Nagy hiba, még nagyobb büntetés

Nagy hiba, még nagyobb büntetés

A Renault-t a stewardok a Magyar Nagydíj után súlyos büntetéssel sújtották, amiért a csapat a kapkodva elvégzett bokszkiállás után nem rögzített jobb első kerékkel engedte a pályára Fernando Alonsót, aki nem sokkal később előbb a kerékborító tárcsát, majd az egész kereket is elhagyta a pályán.

A sportbírók Henry Surtees egy héttel korábbi halállal végződő, és Felipe Massa előző napi, mindkét esetben elszabadult alkatrész okozta balesete után a legszigorúbban ítéltek, a csapatot eltiltották a következő, augusztus végi valenciai Európa Nagydíjtól.

A csapat még vasárnap jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen, leadták a szükséges dokumentumot, és befizették a 6000 eurós illetéket is, tegnap késő délután pedig bejelentette, hogy hivatalosan is elindította az eljárást, a csapatot a francia autósport-szövetség az FFSA képviseli az FIA-val szemben.

A csapatnak mostantól nyolc napja van, hogy részletes indoklással érveljen a büntetés ellen. Az FIA fellebbviteli bíróságának tárgyalási időpontját egyelőre nem tűzték ki.