A Ferrari kiváló hírekkel szolgált a szombaton balesetet szenvedett Felipe Massáról: a csapat közlése szerint az újabb vizsgálatok is megerősítették a folyamatos javulást, és a versenyző ma már kikerül az intenzív osztályról. Massa beszél, fel tud ülni, megjött az étvágya, sőt már néhány lépést is tett.

“Nincs kétségem afelől, hogy Felipe újra versenyezhet majd. Teljesen biztos vagyok ebben. A helyzet még kényes, de az élete már nincs veszélyben. Én kezdettől fogva úgy gondoltam, hogy a sérülés nem olyan súlyos, mint mások hitték, de a gyógyulás még a legvadabb elképzeléseinket is felülmúlta” – mondta Massa saját orvosa, Dino Altman.

A hírek szerint a ferraris feleségétől, Rafaelától arról érdeklődött, hogy hol végzett volna az időmérőn, és ki nyerte végül a Magyar Nagydíjat. Amikor megtudta, hogy Lewis Hamilton, azt mondta, hogy ez az ő versenye lehetett volna.

Az AFP hírügynökség is megerősíti Massa javulását, de egy meg nem nevezett orvosra hivatkozva arról is tudósít, hogy a versenyzőnek enyhe epegyulladása van – azt is hozzáteszik azonban, hogy az ilyen jellegű baleseteknél ez szinte szokványos, a biztonsági öv nyomása okozza.

Délután egyébként a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo újra meglátogatja majd Massát.

A jó hírek ellenére Bernie Ecclestone, a Forma-1 vezére szerint nem valószínű, hogy súlyos sérülése után Massa idén újra autóba tud ülni, abban azonban biztos, hogy fog még versenyezni. “Beszéltem a kórházzal, most már egyre inkább úgy tűnik, hogy nem olyan súlyos Felipe sérülése, mint lehetett volna” – nyilatkozta Ecclestone.

“Nehéz megmondani, hogy lesz-e még olyan helyzetben idén, hogy újra versenyezhessen. Jövőre talán, de ebben az esztendőben szerintem már nem láthatjuk, hiába a szemével kapcsolatos sok-sok jó hír.”

Továbbra is kérdés, ki helyettesítheti Massát, a hétszeres világbajnok Michael Schumachert még mindig az esélyesek között emlegetik. Ecclestone azonban úgy véli, Schumacher jelenleg nincs olyan edzettségi állapotban, hogy reaktiválja magát.

“Nem hiszem, hogy képes lenne rá. Emlékezzünk csak, amikor vezetett, mindig teljesen fitt volt, túl sok lenne most azt kérni tőle, hogy hirtelen, tesztelési lehetőség nélkül üljön vissza az autóba.”