Bár a Renault még nem jelentette be hivatalosan, de már jó két hete szinte biztosra lehet venni, hogy a csapat a Magyar Nagydíj után nem versenyezteti többet Nelsinho Piquet-t. Flavio Briatorének egy jó szava sincs a 24 éves brazilról:

“Mindig fair voltam a versenyzőimmel. Többet vártam Piquet-től, hiszen ez már a második szezonja. Kevesebbet tesztelt, mint Alonso, de a törött lába miatt Webber is kevesebbet tesztelt Vettelnél, aztán mégis hol tart!” – mondta az olasz Autosprintnek a Renault-főnök.

Briatorénak végleg elfogyott a türelme

Briatorénak végleg elfogyott a türelme


“Amikor egy pilótánál nem jönnek az eredmények, jönnek a kifogások: az időjárás volt a hibás, egy néző napszemüvegén megcsillant a fény, megpördült az autó az egyenesben, és így tovább… Nem igaz, hogy héttizedet jelentő technikai különbség lenne Alonso és Piquet autója között. Ha így lenne, a bajnokságért küzdenénk! A technikai különbség mindig is minimális volt, és sosem állt fenn egy versenynél tovább” – lőtte le az olasz a Piquet által saját mentségére hozott érveit.

A kirúgásra váró Piquet nyilatkozata alapján is nyilvánvaló, hogy nem ül már be többé a Renault-ba, ugyanis eléggé odamond a főnöknek:

“Flavio üzletember, de szart sem ért az F1-hez! Ő a menedzserem, de csapatfőnökként egyáltalán nem kapok tőle tiszteletet. Mindig csak a pénz jár a fejében, az érdekli, hogyan húzhatna hasznot bármiből, amihez köze van. Nincsenek barátai. Mindenki egyfolytában kérdezget, hogy mi a helyzet, miért hallgassak tovább?”

Piquet szerint Briatore hiába hivatkozik Webberre, hiszen ő már tapasztalt versenyző, és azt is hozzáteszi, hogy a dolgát tovább nehezítette a csapatnál, hogy az olasz mellett még Alonsóval is meg kellett küzdenie, akit egyébként nagyszerű pilótának tart.

Minden bizonnyal Grosjean lesz az utód

Minden bizonnyal Grosjean lesz az utód