Bár a Renault még nem jelentette be hivatalosan, de már jó két hete szinte biztosra lehet venni, hogy a csapat a Magyar Nagydíj után nem versenyezteti többet Nelsinho Piquet-t. Flavio Briatorének egy jó szava sincs a 24 éves brazilról:

“Mindig fair voltam a versenyzőimmel. Többet vártam Piquet-től, hiszen ez már a második szezonja. Kevesebbet tesztelt, mint Alonso, de a törött lába miatt Webber is kevesebbet tesztelt Vettelnél, aztán mégis hol tart!” – mondta az olasz Autosprintnek a Renault-főnök.

Briatorénak végleg elfogyott a türelme

Briatorénak végleg elfogyott a türelme

Briatorénak végleg elfogyott a türelme


“Amikor egy pilótánál nem jönnek az eredmények, jönnek a kifogások: az időjárás volt a hibás, egy néző napszemüvegén megcsillant a fény, megpördült az autó az egyenesben, és így tovább… Nem igaz, hogy héttizedet jelentő technikai különbség lenne Alonso és Piquet autója között. Ha így lenne, a bajnokságért küzdenénk! A technikai különbség mindig is minimális volt, és sosem állt fenn egy versenynél tovább” – lőtte le az olasz a Piquet által saját mentségére hozott érveit.

A kirúgásra váró Piquet nyilatkozata alapján is nyilvánvaló, hogy nem ül már be többé a Renault-ba, ugyanis eléggé odamond a főnöknek:

“Flavio üzletember, de szart sem ért az F1-hez! Ő a menedzserem, de csapatfőnökként egyáltalán nem kapok tőle tiszteletet. Mindig csak a pénz jár a fejében, az érdekli, hogyan húzhatna hasznot bármiből, amihez köze van. Nincsenek barátai. Mindenki egyfolytában kérdezget, hogy mi a helyzet, miért hallgassak tovább?”

Piquet szerint Briatore hiába hivatkozik Webberre, hiszen ő már tapasztalt versenyző, és azt is hozzáteszi, hogy a dolgát tovább nehezítette a csapatnál, hogy az olasz mellett még Alonsóval is meg kellett küzdenie, akit egyébként nagyszerű pilótának tart.

Minden bizonnyal Grosjean lesz az utód

Minden bizonnyal Grosjean lesz az utód

Minden bizonnyal Grosjean lesz az utód