Újra kell gondolni a KERS-t! 1

Haug szerint új idők jönnek

Lewis Hamilton imponáló fölénnyel nyerte meg a Magyar Nagydíjat, a brit megmutatta, hogy a hibrid technológia igenis hasznára lehet a Forma-1-es csapatoknak. Legalábbis így gondolja a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug, aki szerint Hamiltonnak rengeteget segített a KERS abban, hogy a verseny első felében a mezőny élére álljon.

Jelenleg a McLaren és a Ferrari használja csak az idény elején forradalminak kikiáltott rendszert, amely az elmúlt hetekben rengeteg vitát generált. A Renault és a BMW már lemondott saját rendszere használatáról, Haug szerint most itt az ideje, hogy a mezőny felülvizsgálja döntését a KERS-szel kapcsolatban.

“Azt hiszem, új időszak indult” – vélekedett Haug. “Az már mindenképp figyelmet érdemel, ha a KERS segít a győzelemben, eddig csak a ‘kishalak’ játéka volt a rendszer, de mostantól más a helyzet. Nem lehetetlen, hogy Valenciától egyre több istálló fog alapozni a KERS-re.”

Korábban abban egyeztek meg a csapatok, hogy 2010-től kollektíven lemondanak a KERS használatáról a magas fejlesztési költségek miatt, Haug elképzelhetőnek tartja, hogy a döntést felülvizsgálják, amennyiben szó lehet egy egységes rendszerről. “Valóban drága lenne, ha KERS-versengésbe menne át a Forma-1. Szívesen lennék KERS-szóvivő, de követni fogjuk a FOTA akaratát, bár szerintem érdemes lenne róla többet beszélni, mert a technológia nagyon meggyőző.”