Schumacher 2008 áprilisában vezetett utoljára komolyan F1-est

Schumacher 2008 áprilisában vezetett utoljára komolyan F1-est

Míg Michael Schumacher szóvivője, Sabine Kehm nem zárja ki kategorikusan, hogy Michael Schumacher helyettesítheti a sérült Felipe Massát a Ferrarinál, addig a német menedzsere biztosan állítja, hogy erről nem lehet szó.

Schumi állandó sajtósa, Kehm kisasszony azt mondta, hogy ügyfele “megfontolná” a dolgot, ha megkeresik a csapattól.

“Természetesen a Ferrari dönt erről. Ha megkeresik Michaelt, akkor megfontolja a dolgot, magától viszont nem szól ebbe bele” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy egy korábbi motorbalesetben szerzett sérülés nem javítja a beugrás esélyeit. “Michaelnek volt egy motorbalesete februárban, akkor gond volt a nyakával, nem tudom, hogy mostanra alkalmas lenne-e rá, hogy F1-est vezessen. Ha a Ferrari felkéri, meg kellene vizsgáltatnia, egyébként is, ne feledjük, hogy egy 40 éves emberről van szó!”

Míg Kehm hagyott egy kis esélyt, a német menedzsere, Willi Weber meg van róla győződve, hogy a Ferrarinak mást kell keresnie Schumacher helyett.

“Akárki is ül majd az autóban a következő futamon Valenciában, az biztosan nem Michael Schumacher lesz. Nem 100 százalékra mondom, 200-ra! Óriási lenne rajta a nyomás.Mindenki győzelmet várna tőle, de soha nem is vezette ezt az autót. Amikor még versenyzett, Michael a tökéletességet közelítette, de itt most nem lenne szó a tökéletességről, ez csak hazárdjáték lenne, ez pedig nem illik Michaelhez” – mondta a Daily Mailnek a menedzser.