Felipe Massa súlyos balesete miatt nem lesz ott a 2009-es Magyar Nagydíjon, sőt a csapatfőnök, Stefano Domenicali szerint az egész idényt kihagyhatja.

Holnap emiatt egyetlen Ferrari lesz ott a rajtrácson. Bár Massa autója javíthatónak tűnt a baleset után, de a szabályok szerint a harmadik számú pilóta nem veheti át a helyét. A pilóta ugyanis saját magát kvalifikálja a futamra, és ha ez nem történik meg, nem indulhat. Cserére csak az időmérőt megelőzően, pl. a szabadedzések alatt vagy után van mód.

Minden valószínűség szerint a Ferrari valamelyik tesztpilótája Marc Gené vagy Luca Badoer vezetheti majd a versenyautót az év hátralévő részében. Közülük is a spanyol az esélyesebb ő sokkal inkább aktív versenyző, idén például Alexander Wurz és David Brabham oldalán megnyerte a Le Mans-i 24 órás viadalt.

Wurz, Brabham, Gené

Wurz, Brabham, Gené

Wurz, Brabham, Gené


Ugyanakkor, ha a Ferrari nem tisztázza hamar a helyzetet, akkor a Magyar Nagydíj után következő négy hétben biztosak lehetünk benne, hogy Michael Schumacher visszatéréséről is pletykálnak majd.

Felipe Massa még tegnap a Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén szenvedett balesetet, amikor is Rubens Barrichello autójából kirepült egy rugó, amely fejbe találta. A 800 grammos alkatrész betörte a sisakot és a pilóta bal szem felett okozott sérüléseket. Ettől a pilóta elvesztette az irányítást autója felett és nagy tempóval a gumifalba csapódott. Az eset előtt nagyjából 250 km/órával haladt.

Marc Gené az esélyesebb

Marc Gené az esélyesebb

Marc Gené az esélyesebb


Massát előbb a pálya kórházába, majd onnan mentőhelikopterrel a budapesti Honvéd Kórházba szállították, ahol megoperálták. Eltört az arc- és homlokcsontja, a homloklebenyét és a szemét is megműtötték, jelenleg mesterséges altatásban tartják, állapota továbbra is életveszélyes. Ma újabb műtét vár a brazil pilótára.

Estére a Forma-1-es padockban már olyan pletyka terjedt el a csapatoknál, hogy Massa olyan sérüléseket szenvedett, amelyek miatt nemhogy idén, de soha többet nem versenyezhet. Reméljük tévednek.