Button nem engedte volna autóba ülni

Button nem engedte volna autóba ülni

Míg Fernando Alonso szerint, akit F1-es autóba ültetnek, az már elég öreg és tapasztalt ahhoz, hogy versenyezhessen, addig más pilóták szerint a Toro Rosso nagyon rosszul teszi, hogy a Magyar Nagydíjon pályára engedi a 19 éves Jaime Alguersuarit, aki korábban csak egyenesvonalú teszten vezetett Forma-1-es autót.

“Szerintem túl fiatal! Még nem is vezetett F1-est, vagy talán csak egyenes vonalon tesztelt vagy mi. Szerintem ez hiba. Neki sem jó, könnyen megégetheti magát” – mondta tegnap a brazil, aki egyébként 20 évesen mutatkozott be a Forma-1-ben, de a megelőző telet végig teszteléssel töltötte.

Jenson Button is hasonlóan elutasító volt, és azt is kiemelte, hogy ilyen rövid idő alatt szinte lehetetlen beletanulni a Forma-1-be.

“Nem csak gyorsan kell vezetni, sokkal bonyolultabb ez ennél, és biztos vagyok benne, hogy nem ért az autó elektronikájához. Már a kormány is nagyon bonyolult műszer, és nagyon nehéz két nap alatt belerázódni a bokszkiállásokba is. Nagyon sok dolgot kell megtanulnia. Meglep, hogy versenyezni engedték ezen a hétvégén úgy, hogy sosem vezetett még F1-est versenypályán. De sok szerencsét, ő vállalja a kockázatot, és az ő érdekében remélem, hogy jól teszi majd a dolgát!”