Miután a Német Nagydíjon az első etapban birtokolt vezető pozíció után Barrichello a futam végére előbb az ötödik, majd végül csapattársa, Button mögé, a hatodik helyre csúszott vissza, a brazil veterán kiborult, és a csapatot hibáztatta. Barrichello akkor azt mondta, hogy hallani sem akarja a szövegelést, amivel előállhatnak.

A csapat által kiadott szokásos futam utáni sajtóanyagban már visszafogottabb hangot ütött meg a pilóta, a múlt héten pedig végleg tisztázták az ügyet a csapatfőnökkel, Ross Brawnnal.

“Kellemes beszélgetés volt. Azt mondta, hogy olyasmiket hallott, amik nem nagyon tetszettek neki, de ő is mondott olyanokat, amiket nem kellett volna” – mesélte a brazil.

“Mondta, hogy erre a futamra új fejlesztésekkel érkezünk, és hogy szeretné, ha teljesen rendben lennének a dolgaink addigra, hogy a legjobb formámat hozzam.”

Barrichello hozzátette, hogy a csapatnak is küldött e-mailt Brackleybe, és hogy a dolgozók elfogadták a magyarázatát. “Ismernek jól. Csak a csalódottság beszélt belőlem, amiért nem ott végeztem, ahol szerettem volna.”

A 37 éves veterán a történtektől függetlenül ma felvetette, hogy esetleg megfontolja a visszavonulást:

“Imádom a Forma-1-et, ezt csinálom már 17 éve. 95 százalékban azt érzem, hogy folytatni szeretném, nagyon szeretem csinálni, de ötszázaléknyi azt súgja, miért kell ez még nekem. Szóval megfordult a fejemben, de a jövő év még messze van ahhoz, hogy döntsek.”