A Red Bull két egymást követő kettős győzelme és a Brawn gyengélkedése miatt Jenson Button előnye 21 és 22,5 pontra csökkent Sebastian Vettellel és mark Webberrel szemben. Fernando Alonso szerint, aki 2005-ben és 2006-ban is úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy a kezdeti előnyét védve vitte végig az idényeket, ugyanez Buttonnak is sikerülhet.

“Azt hiszem, 20 pont elég jelentős előny. Igaz, hogy a Red Bull egymás után kétszer is kettős győzelmet aratott, de az ilyesmi nem szokványos. Nem futhatnak be mindig az első két helyen, a futamokon mindig történik valami, szóval Jensonnak elég jó előnye van” – magyarázta a spanyol.

“Ha fogadnék, pillanatnyilag Jensonra tenném a pénzemet, de azt hiszem, a következő három-négy futam után jobb képünk lesz róla, hogy a Brawn tud-e még győzni.”

Alonso szerint a Magyar Nagydíjon alaposan átalakulhat majd az előző versenyeken látott kép.

Alonso is várja, hogy tisztuljon a kép

Alonso is várja, hogy tisztuljon a kép

Alonso is várja, hogy tisztuljon a kép


“Azt hiszem, sok minden változik majd. Silverstone-ban nagyon hűvös volt, a Nürburgringen még egy kis eső is volt, szóval nem voltak átlagos versenyek. Most sokkal szokványosabb körülmények lesznek, és bár most is a Red Bull lehet a leggyorsabb autó, az előny nem lesz olyan nagy, a Brawn is a győzelemre hajthat. Meglátjuk, mi lesz, a McLaren is nagyot javult, a Toyota is mindig gyors, a Williams is, és már a Force India sem lassú többé – izgalmas hétvége lesz!”