Az FIA Max Mosleyt leváltani akaró egyik elnökjelöltje, Ari Vatanen pár nappal ezelőtt azzal vádolta a Mosley által preferált riválisát, Jean Todtot, hogy a francia az FIA pénzén a barátnőjével utazgat és kampányol maga mellett.

Todt szóvivőjén keresztül cáfolta, hogy önmagának kampányolna az útjain, és az FIA egyik tisztviselője is visszautasította Vatanen állítását. Carlos Macaya a finnek írt levelében kiemelte, hogy Todt barátnője, Michelle Yeoh csak önkéntesen vesz részt az utakon, a francia pedig hivatalos minőségben a közúti biztonság növelését propagáló kampány keretében utazgat. Macaya külön sérelmezte, hogy Vatanen annak ellenére állított ilyesmiket, hogy ugyanúgy tagja az FIA alapítványának, mint Todt.

“Elszomorító, hogy hamis fényben tünteti fel egy kurátortársa tevékenységét, és lekicsinyli Michelle Yeoh nagyszerű munkáját. Megértem és elfogadom, hogy az elnöki posztért folyó küzdelemben erős és nyílt vitára van szükség, de felkérem, hogy ne ferdítse el az FIA alapítványának szerepét” – figyelmeztette Vatanent tisztviselőtársa.

Egymásnak feszül a két régi barát

Egymásnak feszül a két régi barát

Egymásnak feszül a két régi barát


Todt saját közleményében tisztességes kampányolásra szólított fel “minden jelöltet”. “Remélem, hogy a jövőben mindenki a valós témákkal foglalkozik majd és tiszteletben tartja a demokratikus szabályokat.”

Vatanen nemrég azt is kijelentette, hogy Todtot még a Ferrari sem szeretné FIA-elnökként látni, ugyanis vele hiteltelenné válna a Forma-1. Erre Maranellóból reagáltak.

“Mivel a csapatoknak nincs közvetlen befolyása az FIA elnökválasztására, ezért egyik jelöltet sem részesítjük előnyben” – mondta a Ferrari szóvivője, Luca Colajanni.