A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prostnak is vannak politikai ambíciói, legalábbis erre utal, hogy az egykori pilóta bejelentette, kész szerepet vállalni a Nemzetközi Automobil Szövetség irányításában. Ennek feltétele, hogy honfitársát, a Max Mosley által is favorizált Jean Todtot válassza elnökévé a szervezet.

Prost már tárgyalt is a lehetőségekről az egykori Ferrari-főnökkel, akinek legnagyobb ellenfele Ari Vatanen lehet az októberi választáson. “Vatanen nagyon jó, Jean Todt pedig kiváló jelölt” – nyilatkozta Prost. “Jean ellen szól, hogy a gyártók nem lelkesednek túlságosan személyéért, a döntés azonban nemcsak rajtuk, hanem a nemzeti tagszövetségeken is múlik.”

Prost nem tartja kizártnak, hogy hamarosan újabb jelöltek szállnak ringbe Mosley üresen maradó székéért, arról azonban nem lehet szó, hogy ő is megméresse magát. “Soha nem harcolnék Jean ellen” – indokolta döntését Prost, szigorúan a sportért felelős szerepet azonban szívesen vállalna.

Ha úgy alakul, dolgozna közvetlenül Todt mellett is. “Természetesen vállalnám. Erről már beszélgettünk is, de döntést még nem hoztunk a kérdésben.”