Loeböt már nem érdekli az F1 1

Inkább ralizik tovább

Egyre kevésbé tűnik valószínűnek, hogy Sebastien Loeb Forma-1-es autóra cseréli ralis Citroënjét. Sokáig arról volt szó, hogy Loeb esetleg Sebastien Bourdais helyét foglalhatja el a Toro Rossónál, de Jaime Alguersuari szerződtetése után is tartotta magát a pletyka, hogy a francia az idényzáró abu-dzabi futamon elindul egy esetleges szerződés “előlegeként”.

Loeb az Autosportnak most azt mondta, nem szerződik a Forma-1-be, ehelyett szeretné kitölteni szerződését a Citroënnél. “Jelenleg ugyan semmi nem szól emellett, de ha esetleg mégis versenyeznék Abu-Dzabiban, akkor is túl késő lenne már, hogy meggondoljam magam 2010-re” – fogalmazott Loeb.

“Biztos vagyok benne, hogy a következő évre is elkötelezem magam a csapathoz, az év vége felé valószínűleg már az első teszteken is túl leszek. Jelen pillanatban csakis a Citroënnel tárgyalok, nagyszerű lenne az F1-ben vezetni, de őszintén szólva nem tudom, hogy képes lennék-e rá. De az biztos, hogy ha lesz lehetőségem kipróbálni egy napon, nem fogok habozni.”

Loeb korábban vonzónak tartotta a Toro Rosso-féle lehetőséget, csapata azonban gyorsan “helyretette”, mondván az egyetlen dolog, amire aktuálisan koncentrálnia kell, hogy megnyerje az idei ralivilágbajnoki címet.