Zsinórban két olyan versenye is volt a Brawnnak, amelyen nem jött ki számára a lépés, a Brit és Német, illetve korábban a Kínai Nagydíjon az alacsony hőmérséklet volt a gyengélkedés oka. Ha nincs elég meleg, a Brawnok képtelenek rendesen felmelegíteni a gumikat, emiatt pedig Jenson Buttonnak és Rubens Barrichellónak esélye sem volt a győzelemre Silverstone-ban, illetve a Nürburgringen.

“Frusztráló volt az utolsó két verseny, mert miközben a riválisok léptek egyet előre, mi nem tudtuk kihozni a maximumot autónkból” – nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök. “Ezzel együtt biztosak vagyunk abban, hogy nem tűnt el az a teljesítmény, amit az idény első felében produkáltunk, problémáink kizárólag a helyi körülményekre vezethetők vissza.”

“Most arra koncentrálunk, hogy olyan fejlesztéseket készítsünk az autóhoz, amelyekkel a lehető legtöbbet hozhatjuk ki belőle és tartsuk a lépést a pontversenyben. Ennek érdekében jelentős aerodinamikai csomaggal készülünk a Magyar Nagydíjra, mely leszorítóerőben és egyensúly szempontjából is nagy segítség lehet.”

“Sok mindenen mentünk át, míg eljutottunk odáig, ahol most tartunk, meggyőződésem, hogy rendelkezésünkre állnak azok az emberek és források, hogy megtarthassuk első helyünket mindkét pontversenyben.”