A McLaren tavaly egyéves szerződéshosszabbítást adott Heikki Kovalainennek, de a finn nem számíthat biztosan ugyanerre idén is. A 2010-es pilótafelállás egyelőre nem nyilvános téma, de a csapat fő résztulajdonosa és motorszállítója, a Mercedes német versenyzőt szeretne, ha Kovalainent elbúcsúztatják.

“A futamgyőzelmeket és a bajnoki harcot kell célul tűznünk, és ha ebben egy német versenyző is részt vállal, hát annál jobb!” – mondta a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug a német sporthírügynökségnek.

A stuttgarti gyártó már rég szeretne egy hazai pilótát: “Az elmúlt tíz évben próbálkoztunk már Michael Schumachernél, Nico Rosbergnél és Sebastian Vettelnél is” – sorolta Haug, hozzátéve, hogy az utóbbi két versenyzőnél csak a szerződési kötelezettségek jelentettek akadályt.

A csapat jövőre azonban lecsaphat Rosbergre, hiszen a williamses szerződése az idény végén lejár. A Mercedes szemmel is tartja az F1-ben 2006 óta versenyző 24 éves pilótát, Haug szerint Rosberg kitüntette magát az eddigi szereplésével.

“Lehet, hogy marad az összeállításunk, lehet, hogy változni fog. Pillanatnyilag nem sürget minket az idő, néhány hónap múlva is ráér a döntés” – szögezte le a német szakember.