Míg a Brit és a Német Nagydíjon a gumikkal nagyon kíméletesen bánó Brawn, és az egyébként is lágy vezetési stílusú Button csak küszködött, a Red Bull pedig két kettős győzelemmel lépet közelebb a bajnoki éllovashoz, a Hungaroringen az angol kezére játszhat majd az időjárás.

A hétvégére meleg és száraz idő várható, pénteken akár 35, szombaton és vasárnap pedig 25-30 fok közötti hőmérséklettel. Button ugyan F1-es pályafutása első futamgyőzelmét a hideg és esős Hungaroringen szerezte 2006-ban, idén melegre vágyik. 

“A Nagyar Nagydíj az egyik kedvencem, úgy meg főként, hogy végre normális nyári idő is lesz itt végre. A pálya a három évvel ezelőtti első győzelmem miatt különleges emlékeket jelent számomra, és nagyszerű idén úgy visszatérni, hogy újra esélyes vagyok” – mondta az angol, aki összes többi diadalát az idei évben aratta, így nálunk lesz lehetősége arra először, hogy ismételhessen egy helyszínen.

“A Hungaroring elég nehéz pálya, kanyargós, nem nagyon lehet megpihenni a kör közben, de nagy élvezet vezetni rajta. Jó ritmusa van a körnek a gyors és lassú kanyarok miatt. A hétvége folyamán elképesztő mértékben javul a tapadás, így komoly feladat megtalálni a jó beállítást.”