Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke bejelentette, hogy a wokingi alakulat az idény hátralévő részében végig használni fogja a KERS-t. A McLaren mellett a Ferrari az egyedüli istálló, mely használja a mozgásienergia-visszanyerő rendszert, a többiek az eurómilliókba került fejlesztések ellenére is végleg lemondtak róla.

Whitmarsh szerint a KERS előnyt jelent a McLaren számára, emiatt maradhat az idény végéig. “Azt hiszem, a legelső dolog, amiben biztosak vagyunk, hogy nem mondunk le a KERS-ről” – mondta Whitmarsh. “Nagyon szerencsések vagyunk, hogy kifejezetten erős KERS-csomagunk van.”

“Ezzel építettük az autót. Ha nem lenne KERS, az autó teljesítménye megváltozna, ezt pedig nem kívánhatjuk: összességében hasznunkra van a rendszer. Alternatív lehetőség az lenne, hogy újratervezzük az egész autót KERS nélkül, de ez rengeteg áldozatot és erőforrást követelne, és csak a 2010-es autó kárára tudnánk megtenni.”

Whitmarsh azt is világossá tette, jövőre már nem fogja használni a rendszert a McLaren, egyetértésben a FOTA-tagokkal. “A McLaren, de különösen a Mercedes sok energiát áldozott a KERS-re, de a sport érdekeit szem előtt tartva jövőre nem használjuk. Ugyan a szabályok lehetővé tennénk, de tiszteletben tartjuk a megállapodást, a közösség hosszú távú érdekeivel szemben nem erőltethetjük saját rövid távú céljainkat. Elfogadtuk, hogy a többség nem akar KERS-t.”