Nehéz dolga lesz

Nehéz dolga lesz

Ahogyan már tudni lehetett, a Toro Rosso a Magyar Nagydíjra Sebastien Bourdais-t Jaime Alguersuarira cseréli. Már a Német Nagydíj hétvégéjén nyílt titok volt a csere, majd a múlt hét közepén a csapat megerősítette a francia versenyző elküldését, és most hivatalossá tette a pótlást is.

A 19 éves Alguersuari tavaly minden idők legfiatalabb versenyzőjeként nyerte meg a Brit Forma-3-at, idén pedig a World Series by Renault-ban versenyzett. A Hungaroringen újabb rekordot dönt majd a spanyol: a vasárnapi versenyen 19 éves és 125 napos lesz, amivel az F1 történetének legifjabb versenyzőjévé is válik.

“Szeretném megköszönni a lehetőséget a Red Bullnak! Amióta csak versenyezni kezdtem, ez volt az álmom, most pedig megvalósul. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz dolgom lesz, a Forma-1-be lépés sosem könnyű, az idény közepén belépni még nehezebb, tesztelés nélkül pedig különösen nehéz” – mondta a pilóta.

A csapatnál hangsúlyozták, hogy semmilyen komoly elvárásuk nincs az újonccal szemben:

“Tudom, hogy a következő hónapokban hatalmas feladat vár Jaimére, főképp mert tilos a tesztelés, de a Red Bull mindig készen áll a kihívásokra. Az első három futamon nem is várok el tőle semmit, hozzá kell szoknia az autóhoz, a csapathoz és a Forma-1-hez.”