Megúszta Nelson Piquet, Flavio Briatore mégsem ül helyette a versenyautóba a soron következő Forma-1-es futamon, a Magyar Nagydíjon. A Renault csapatvezetője pár napja nyilatkozta azt, hogy esetleg ő ül majd Piquet helyett a versenyautóba, miután továbbra is a brazil versenyző esetleges távozásáról pletykálnak.

A csapat azonban most megerősítette, Piquet marad és vezet a Magyar Nagydíjon. A pilóta idén még nem szerzett pontot, miközben csapattársa 13 egységet szedett össze. Nem lett volna meglepő, ha távoznia kell.

Ugyanakkor, mióta a csapatnál van, tehát 2008 eleje óta, az elmúlt futamon Németországban sikerült először megelőznie az időmérőn csapattársát. Így 8:1-re áll ez a meccs idén a kétszeres világbajnok, Fernando Alonsóval. Tavaly 17:0 volt.

Marad a csapat

Marad a csapat

Marad a csapat


Piquet továbbra is bizakodó, szerinte előreléphet, ha  ő is megkapja azokat az új aerodinamikai elemeket, amelyeket Németországban még csak Fernando Alonso versenyautójára szereltek. Szerinte a futamon azért végzett a spanyol mögött, mert autója nem volt olyan gyors, mint Alonsóé.

“Magyarországra meg kell kapnom ugyanazokat a fejlesztéseket, ami Fernandónak is van, azzal versenyképesebb lehetek. Mint mindig, az a célom, hogy az első tízbe kerüljek az időmérőn és néhány pontot begyűjtsek a versenyen” – mondta, majd felelevenítette emlékeit a pályánkkal kapcsolatban: “Élveztem a magyar futamot tavaly, ez volt az egyik legjobb versenyem, hatodik lettem. De ezen a pályán a GP2-ben nyertem is.”