Sebastian Bourdais azt fontolgatja, hogy bírósághoz fordul azután, hogy csapata, a Toro Rosso tegnap bejelentette, hogy megválik tőle.  A hírre reagálva a francia versenyező elmondta, hogy sokkolta a bejelentés, és konzultációt kezdett az ügyvédjeivel, mert úgy véli a csapat megszegte a szerződésüket.

“Nagyon csalódott vagyok és megdöbbentett a Scuderia Toro Rosso döntése, mely szerint nem engedélyezik, hogy az év végig a csapatnál versenyezzek. Úgy gondolom egyoldalú döntésével a csapat megszegte a szerződésünkben rám vonatkozókat. Hiszem, hogy nem tettem semmi olyat, ami alátámaszthatná a csapat szerződésbontását” – írta kiadott közleményében Bourdais, aki nem retten vissza attól, hogy jogi úton védje meg igazát.

Szeretné folytatni F1-es karrierjét

Szeretné folytatni F1-es karrierjét

Szeretné folytatni F1-es karrierjét


“Véleményem szerint a csapat döntése egyértelmű megszegése a Scuderia Toro Rosso által szerződésben vállalt kötelezettségeknek. Megbíztam az ügyvédeimet, hogy vizsgálják meg a helyzetet, beleértve annak lehetőségét, hogy jogi eljárást indítsunk a csapat ellen.”

Bourdais ugyanakkor rámutatott, hogy pont a legrosszabbkor váltak meg tőle, mert a Magyar Nagydíjra végre csaptuk is megkapja a Red Bull Racing aerodinamikai fejlesztőcsomagját, amellyel sokkal versenyképesebbek lehetnek.

“Amiatt még idegesebb vagyok, hogy közvetlenül a Magyar Nagydíj előtt döntött így a csapat, amikor bemutatkozik új versenyképes csomagunk. Biztos vagyok benne, hogyha kaptam volna lehetőséget, hogy az új elemekkel versenyezzek, kielégítő eredményeket érhettem volna el” – mondta.

A Champ Car után Le Mans-ban is jól teljesít

A Champ Car után Le Mans-ban is jól teljesít

A Champ Car után Le Mans-ban is jól teljesít


Sebastien Bourdais igen sikeres karrier után nagy reményekkel érkezett a Forma-1-be 2008-ban, ahol azonban nem termett neki túl sok babér. Első idénye után úgy tűnt nem is lesz második, már a tél folyamán küzdenie kellett a helyéért, amit végül megtarthatott, eddig.

2008-ban Sebastian Vettel 35, ő mindössze négy pontot szerzett csapatának, idén újonc csapattársa, Sebastien Buemi 3, a francia 2 pontot gyűjtött. A 30 éves versenyző helyére a felmerült pletykák ellenére valószínűleg nem Sebastien Loeb, hanem a 19 éves Jaime Alguersuari kerülhet.