Fernando Alonso valósággal parádézott a Német Nagydíj végén, a kétszeres világbajnok csak úgy szórta a leggyorsabb köröket. Bejöttek a Renault új alkatrészei, amint Alonso elől eltűnt a forgalom, ellenállhatatlan volt, bízik benne, hogy a lendület kitart a jövő heti Magyar Nagydíjra is.

“Egyértelműen fejlődtünk, a legutóbbi csomag sokkal versenyképesebbé tett minket” – nyilatkozta Alonso, aki szerint a Renault már képes dobogós helyet szerezni. A Magyar Nagydíj a spanyol egyik kedvenc futamának számít, mindig szívesen jön ide, hiszen itt aratta pályafutása első futamgyőzelmét.

“Különleges emlékeim vannak 2003-ról, hiszen amellett, hogy az én első diadalom volt, a Renault is első sikerét könyvelhette el visszatérése után. Az a futam rengetet motivációt adott számunkra, elkezdtünk hinni önmagunkban. Mindig szeretek Budapestre utazni, csodálatos a város, az emberek barátságosak és a paddockban is nyugodt a hangulat a közelgő vakációnak hála.”

“A szezon egyik leglassabb pályája előtt állunk, állandóak a kanyarok, mentálisan és fizikálisan is megterhelő a verseny, pláne kánikulában. Stabil front részre van szükség a sok lassú kanyar miatt, ezen a pályán az alulkormányzottság rengeteg időveszteséget jelent. Szintén fontos a jó mechanikai tapadás, előzni szinte lehetetlen, igazi lehetőség csak a célegyenesben és az egyes kanyarban kínálkozik erre. Emiatt a lehető legtöbbet kell kihoznunk az időmérőből, az első tízből kell indulnunk, ha jó eredményt akarunk elérni.”