Az elmúlt két évben a McLaren nyerte a Forma-1 Magyar Nagydíjat. 2007-ben Lewis Hamilton, tavaly Heikki Kovalainen állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Bár a McLaren idén eddig mindössze 14 pontot gyűjtött, 98-cal kevesebbet, mint az élen álló Brawn, Kovalainen szerint a következő futamon akár újra nyerhetnek.

Hamilton élre tör Németországban

Hamilton élre tör Németországban

Hamilton élre tör Németországban


A finn, aki egyetlen győzelmét nálunk szerezte, arra alapozza véleményét, hogy a csapat jelentős előrelépést ért el a hétvégi Német Nagydíjon. Az átalakított padlólemeznek és az új első szárnynak köszönhetően körönként 0,7 másodpercet gyorsult az MP4-24. Ugyanakkor az idei autó a gyors kanyarokban gyengébb, erősségeit a lassú kanyarokban kamatoztathatja, így a bajnokság második leglassabb pályáján versenyképesebb lehet.

Martin Whitmarsh, a csapat vezetője is osztja pilótája véleményét: “Mi mindig győzni megyünk, de nem mindig van meg hozzá a megfelelő technikák. Remélhetőleg Magyarországon olyan lesz a felszerelésünk, hogy harcolhatunk a győzelemért. Németországban komoly előrelépését tettünk, de továbbra is fejlesztünk. A számokból látszik, hogy javul a kocsi aerodinamikai jellege” – mondta.

Kovalainen egyetlen győzelmét ünnepli

Kovalainen egyetlen győzelmét ünnepli

Kovalainen egyetlen győzelmét ünnepli


A McLaren pilótáinak az is segítségére lesz, hogy a Hungaroringen is használhatják a KERS-t. Mint láttuk, Kovalainen és Hamilton többeket megelőzött a Német Nagydíj rajtnál a bevethető pluszlóerőknek köszönhetően. A csapatnál egyenesen úgy vélekedtek, ha világbajnok hátsó kerekét nem vágja ki Mark Webber autójának első spoilere az első kanyar előtt a futam végén dobogóra állhatott volna. Nálunk szintén hosszú szakasz van a rajt után az első kanyarig, így előnyben lesznek megint a KERS-t nélkülöző Red Bull és Brawn versenyautókkal szemben.

Mint ahogy Monte-Carlóban, a Hungaroringen is nehéz előzni, aki jó helyen fordul az első kanyarban, annak várhatóan eredményesebb versenye lesz.