Csütörtökig húzta a Toro Rosso, hogy bejelentse, elküldte a komolyabb eredményekkel adós maradt Sebastien Bourdais-t. Sokatmondó volt, ahogy a Német Nagydíjon történt kiesése után veregették a bokszban a pilóta hátát, végleges búcsúnak tűnt, ehhez képest a hivatalos álláspont az volt, hogy a négyszeres Champ Car-győztes jön a Hungaroringre is.

Közben a komolyabb lapok szinte tényként írták, hogy Mogyoródon már a 19 esztendős Jaime Alguersuari lesz Sebastien Buemi csapattársa, a spanyol a vairanói tesztpályán próbálgathatja majd a Toro Rossót, hogy ne legyen teljesen ismeretlen számára.

Belátta a Toro Rosso is, hogy nem halogatható tovább a hivatalos bejelentés, csütörtök délelőtti közleményében a csapat elismerte a szakítás tényét. “Sebastien második évében világossá vált, hogy ez a kapcsolat nem teljesítette az elvárásainkat” – áll a szigorú közleményben.

“Ezért úgy döntöttünk, hogy a világbajnokság következő állomásán, a Magyar Nagydíjon mást ültetünk a helyére.” Nem említi a közlemény Alguersuari nevét, mégis meglepő lenne, ha nem az ifjú tehetség kapna lehetőséget.

“Új pilótánkról közvetlenül a Magyar Nagydíj előtt adunk bővebb felvilágosítást” – írta a Toro Rosso. Bourdais négy Champ Car-győzelme mellett 2002-ben Forma-3000-es (mai GP2) címet is szerzett, a Forma-1-ben ennek ellenére meglepően eredménytelenül szerepelt.