Kihátrálnak mögüle?

Kihátrálnak mögüle?

A két héttel ezelőtti hitleres interjújával Bernie Ecclestone kiváló fegyvert adott a távozását kívánók kezébe. Az F1 jogait Bernie-től 2006-ban megvásárló CVC befektetői csoport néhány vezetője állítólag már szabadulna a matuzsálemtől, sőt brit lapok arról írtak, hogy az érintettek már tárgyaltak is erről a múlt héten.

A CVC egyik vezetője, Donald MacKenzie a Német Nagydíjon cáfolta, hogy sor került volna ilyesmire, és maga Ecclestone is csak rosszindulatú pletykának bélyegezte a híresztelést, de a befektetői csoport egy másik fejese nagyon is komolynak tűnik ezzel kapcsolatban.

A zsidó származású Sir Martin Sorrell állítólag még a múlt héten azt tanácsolta Ecclestone-nak, hogy a botrányos interjú után ne is utazzon el Németországba, egy friss nyilatkozatban pedig nem is túl burkoltan lemondásra szólította fel az F1 urát.

“A nyilatkozata undorító volt. Miután szóltak neki, bocsánatot kért, de bármelyik más üzleti vezető már nem lenne a helyén ilyen esetben” – idézte Sorrellt a brit Daily Mail.

Ha a 78 éves Ecclestone távozik, helyére a legesélyesebb jelölt barátja és üzlettársa, a Renault-főnök, Flavio Briatore lehet.