A főnök nem garantálja, hogy Piquet még versenyezhet

A főnök nem garantálja, hogy Piquet még versenyezhet

A finn Turun Sanomat tegnap dobta be a hírt, miszerint a Toro Rosso mellett a Renault is pilótát cserél a Magyar Nagydíjra, Nelson Piquet-t elküldik.

Alátámasztani látszik a spekulációt, hogy a csapatfőnök, Flavio Briatore az Autosport kérdésére nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Piquet versenyez majd a Hungaroringen, sőt arra utalt, hogy akár ő maga is képes lenne olyan teljesítményre, mint a brazil.

“Nem tudom. Lehet, hogy én ülök majd az autóba…” – mondta az olasz.

Piquet nemrégiben újra amiatt panaszkodott, hogy a csapattól nem kapott egyenlő elbánást:

“Bonyolult szerződésem van, és sok dologról csak szóban állapodtunk meg. A Renault ugyanolyan feltételeket ígért nekem, mint Alonsónak, de ez sosem valósult meg. Én 2000 kilométert teszteltem télen, Alonso 4000-et. Voltak kisebb problémáim, balszerencsém, ezek mind befolyásolták az eredményeimet, a csapat ezt nem veszi figyelembe. Megértem, hogy Briatore elégedetlen, de ez nem csak az én hibám” – mondta a 24 éves versenyző az olasz Autosprintnek.

A pletykákkal és Briatore homályos nyilatkozatával ellentétben Piquet úgy tudja, hogy a Hungaroringen is ő versenyez majd, pár napja a Twitteren azt írta, hogy “a csapat azt ígérte, hogy a következő futamon én is ugyanolyan autót kapok majd, mint Fernando”.