Alig jutott túl a Forma-1-es mezőny a szezon felén, máris elkezdődtek a találgatások azzal kapcsolatban, ki, hol folytatja pályafutását. Az átigazolási hírek között most két, egykori Red Bull-kötődésű pilóta is felbukkant, Christian Klien a BMW-nél, Vitantonio Liuzzi a Force Indiánál versenyezhet.

Klien 2006-ban veszítette el állását a Red Bullnál, majd a Hondához igazolt tesztpilótának. Sokáig nem maradt, az elmúlt két idényben már a BMW tartalék pilótája volt, és állítólag olyan szerződést kötött, amely 2010-re versenyzői állást garantál számára.

Erről a Vorarlberg Online számolt be, a lap szerint az osztrák pilóta Nick Heidfeld helyére kerül. A német több csapattal is tárgyal jövőjéről, Klien viszont a szokásos óvatos nyilatkozattal kommentálta a pletykát. “Még túlságosan korai a pilótapiacról beszélni” – nyilatkozta.

Vitantonio Liuzzi a Német Nagydíjon beszélt a visszatérésről, az olasz jelenleg a Force India teszt- és tartalék pilótájaként dolgozik. Szerződésből a hírek szerint ő is olyat kötött, amely a következő idényre biztosítja számára a versenyzési lehetőséget.

“Remélhetőleg hamarosan bejelenthetünk valamit” – mondta Liuzzi. “Nagyon közel állok ahhoz, hogy újra versenyezhessek.” David Coulthard, aki 2005-ben Liuzzi csapattársa volt a Red Bullnál, a Nürburgringen úgy fogalmazott, hogy szerinte Liuzzinak már zsákban van a következő évre szóló versenyszerződés.