A rali-vb az első

A rali-vb az első

Sebastien Loeböt a múlt hét végén adott nyilatkozata után rögtön a kirúgásra váró Sebastien Bourdais helyén látták már a Toro Rossónál, de a ralibajnok tisztázta, hogy előbb a WRC, és csak azután következhet az F1.

“Tudom, hogy mi az elsődleges célom: a rali-világbajnokság. De mit is mondhatna egy autóversenyző, ha felmerül, hogy szeretne-e Forma-1-es autót vezetni?” – utalt a L’Equipe-nek adott interjújára Loeb.

“Mindenesetre van még négy rali, fel van adva a lecke, ha meg akarom szerezni a hatodik egyéni és az ötödik konstruktőri címet. Pillanatnyilag minden erőmmel erre koncentrálok.”

“Egy kicsit meglepett, ahogy ez az ügy alakult, az meg főleg, hogy rosszul, a szövegkörnyezetből kiragadva idéztek, egyébként sem a stílusom, hogy Sebastien Bourdais-val kapcsolatban kijelentsek akármit” – magyarázta a citroënes.

Loeb főnöke, Olivier Quesnel is kizárta, hogy a versenyző a raliidény vége előtt az F1-be kerülne:

“A Citroën Racing sosem akadályozta pilótái versenyzési szenvedélyét. Ahogy nemrég már jeleztük, Sebastien hamarosan egy (Le Mans-győztes) Peugeot 908-ast is tesztelhet, mert tudjuk, hogy szeretné kipróbálni magát más kategóriákban is. Ha Seb lehetőséget kapna az F1-ben, akkor sem próbálnánk akadályozni, feltéve, hogy erre a rali-vb utolsó fordulója után kerül sor.”  

Az Autosport hozzáteszi azt is, hogy Bourdais Alguersuarira cserélése ellenére Loeb még idén beülhet a Toro Rossóba, hiszen a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat egy héttel az utolsó WRC-futam, a walesi forduló után rendezik.