Meggyőzték a blablával

Meggyőzték a blablával

A Német Nagydíj után, amelyen Rubens Barrichello az első etapban birtokolt vezető pozícióból a hatodik helyre csúszott a végére, a pilóta azt állította, hogy a csapat vette el tőle a győzelmet, és hallani sem akarja a magyarázataikat.

Az F1-es szakértőket és a közvéleményt is meglepte a veterán kirohanása, de úgy látszik, hogy a főnök, Ross Brawn – aki már a verseny után azt nyilatkozta, hogy a pilóta hiába várta, hogy a 11. legjobb köridővel nyerni lehet, és egyébként sem ismerte az összes adatot – is elbeszélgetett a versenyzővel, mert a csapat által kiadott futamösszefoglaló közleményben már más hangot ütött meg Barrichello:   

“Nagyszerű rajtom volt, örültem, hogy az ütközésünk ellenére is meg tudtam előzni Markot. Miután vezettem az elején, természetesen nagyon elkeserítő hatodikként végezni. Most, miután beszéltem a csapattal, világos számomra, hogy ez sok tényező eredménye volt.”

“Nem voltunk elég gyorsak a Red Bullhoz viszonyítva, így nem lehetett nyerni, és a második kiállásomnál az üzemanyagtöltővel adódott gond miatt úszhatott el a dobogós helyezésem is. Az eset miatt Nico Rosberg mögé estem vissza, Jenson pedig elém tudott kerülni.”

“Igyekszem elfelejteni ezt a futamot, és keményen dolgozni, hogy Magyarországon utolérhessük a Red Bullokat. Mark Webbernek pedig gratulálok az első győzelméhez!”