Fernando Alonso egészen kivételes tempót autózott a Német Nagydíj utolsó harmadában, bizonyítva, hogy ha nagyobb szerencséje lett volna az időmérőn, könnyedén a hetediknél jóval előkelőbb pozícióért küzdhetett volna. A Renault egyértelműen a leggyorsabb autó volt a verseny végén, a kétszeres világbajnok utolérte a Brawnokat is, sorozatban futotta a leggyorsabb köröket.

“Nagyot léptünk előre” – jelentette ki Alonso, akinek legjobb köre hat tizeddel volt gyorsabb Webberénél. “A javulás az új alkatrészeknek, főként az első szárnynak köszönhető, sokszor semmit nem érnek a hasonló fejlesztések, de most eltaláltunk valamit.”

“Nehéz verseny volt, mert rosszul rajtoltam, több pozíciót is veszítettem, emiatt szinte végig forgalomban autóztam. De a lényeg, hogy végre versenyképesek voltunk: benne van a csapatban a dobogó, egész hétvégén gyorsabbak voltunk a Ferrarinál, Felipe Massa pedig harmadik lett.”

“Enyém lett a leggyorsabb kör, ez nagyon pozitív, csak amiatt vagyok egy kicsit bosszús, hogy jelenlegi helyzetünkben a két pont nem elég. Koncentrálnunk kell az időmérőre, hogy az első hat közé kerüljünk. Ha csak tizedikek leszünk, az nem elég, mert hiába vagyunk gyorsabbak, a forgalmat nem tudjuk átugorni. Remélhetőleg a Hungaroringen jobban sikerül a szombati nap.”