A raliisten beszáll az F1-be? 1

Akár még idén F1-est vezethet?

Egyre valószínűbbnek látszik, hogy a Red Bull kisebbik csapata még idén, akár már a következő futamon elbúcsúztatja Sebastien Bourdais-t. A francia helyére legesélyesebb jelöltként a napokban az új tartalék versenyzőt, a 19 éves Jaime Alguersuarit emlegették, de korábban felmerült már a 2008-as GP2-bajnok, Giorgio Pantano és Bruno Senna neve is.

Most viszont egy igazi nagyágyú, az ötszörös ralivilágbajnok, Sebastien Loeb is bejelentkezett. Loeb, aki az utóbbi években egyre jobban kiábrándult a WRC-ből, már korábban is említette, hogy kipróbálná magát az F1-ben, sőt a télen tesztelt is a Red Bull-lal, kimondottan versenyképes eredményt elérve.

A francia ász a L’Equipe-nek nyilatkozva azt mondta, hogy akár még idén beszállna a Forma-1-be.

“Ki tudja, ha a Forma-1-es és a ralis versenynaptár nem ütközik, bármi lehetséges. Ha üresedés van a Toro Rossónál, én itt vagyok” – mondta a 35 éves versenyző.

“Hozzá kell tenni persze, hogy az F1-es versenyzés és a ralizás nem ugyanaz. Az F1-ben 70 kört kell teljesíteni, és fizikailag erre nem állok készen, a raliban mások a körülmények” – egészítette ki Loeb.

A ralis csapatfőnöke, a Citroën Sport vezetője, Olivier Quesnel cáfolta, hogy Loeb a közeljövőben az F1-be menne:

“Hadd tisztázzam: Sebastien Loeb nem ül Sebastien Bourdais helyére a Toro Rossónál. Sebastien már korábban is említette, hogy szeretne az F1-ben versenyezni, és így valóra válhatna az álma, de ne álmodozzunk” – mondta Loebnek ellentmondva a francia szakember.

Egyelőre nehéz eldönteni, hogy mennyire reális Loeb F1-es szereplése, de ha idén nem is, jövőre talán tényleg kipróbálhatja magát – a Toro Rosso Sebestyén-mániáját (Vettel, Bourdais, Buemi) tekintve kiváló esélyei vannak.