Nem sikerült túl jól a silverstone-i versenyhétvége a Brawnnak, Rubens Barrichello ugyan szerzett egy harmadik helyet, de Jenson Buttonnak esélye sem volt sikerszériája folytatására. A Nürburgringen újra jól szerepelhet az istálló. “Kedvez a pálya az autónknak, kihozza erősségeit” – nyilatkozta Ross Brawn. “Több új aerodinamikai elemet hozunk Silverstone-ból, ezeket nem használtuk nehézségeink miatt, de jön egy-két alkatrész a szokásos fejlesztési munkából is. Szeretnénk jól szerepelni a Mercedes hazájában.”

Jenson Button szerint nem árt az óvatosság, mert a Nürburgringen nem könnyű vezetni. “Trükkös pálya a Nürburgring, de két kulcsfontosságú tulajdonsága is kedvez nekünk” – fejtegette Button. “Viszonylag lassú, sok közepes sebességű kanyarral, amelyek a BGP 001 egyik erősségének számítanak. Kemény féktávokat is követel a Nürburgring, vagyis az autónak stabilnak kell maradnia lassításnál is. Az utolsó silverstone-i etap mutatta, hogy versenyképesek vagyunk, biztos vagyok benne, hogy szoros küzdelem lesz az éllovasok között.”

Rubens Barrichello mindig is szerette a Nürburgringet, szerinte nagy kihívást jelent a pilóták számára. “Szép a pálya fekvése, vonalvezetése ugyanakkor ritmusos, akad néhány érdekes hupli” – mondta Barrichello. “2002-ben nyertem itt, ezért mindig szívesen jövök. Kicsit kiszámíthatatlan az időjárás a hegyek közelsége miatt, csak remélhetjük, hogy melegebb lesz az idő, mint Silverstone-ban. Az első kanyar nagyon fontos a jó körhöz, bár nem tragédia egy esetleges rosszabb időmérős helyezés sem, előzési lehetőségből ugyanis van bőven.”