Az olaszok szerint is vörösre vált jövőre

Az olaszok szerint is vörösre vált jövőre

A múlt héten a spanyol sajtóban bukkant fel a hír, most pedig az olasz kollégák kontráznak: Fernando Alonso szerintük is a Ferrarinál versenyez majd jövőre.

A Gazzetta dello Sport és az Autosprint is arról ír, hogy a spanyol pilóta 2010-ben már az egyik vörös autóban ül, az utóbbi lap egyenesen a címlapon hoz egy Alonsót piros overallban ábrázoló retusált fotót a következő címmel: “Alonso november 15-től ferraris lesz.”

A Gazzetta azt állítja, hogy a kétszeres bajnok két évre írt alá a csapattal, további három évre szóló opcióval, és a megállapodás már tavaly nyáron megszületett.

A lap hozzáteszi, hogy a 2010-re is leigazolt Kimi Räikkönen jogászai javaslatára ragaszkodik a szerződéséhez, így ha le akarják cserélni, ki kell fizetniük a jövő évi – az újság szerint 28 millió eurós – fizetését. A csapat jelenlegi másik pilótája, Felipe Massa szintén 2010-ig érvényes szerződéssel rendelkezik.

A Ferrari a múlt héten sokadjára cáfolta az Alonso-pletykákat, de az ilyesmi nem sokat jelent, hiszen 2006-ban is ugyanezt tették még alig pár héttel azelőtt is, hogy végül bejelentették volna, hogy Räikkönen tényleg hozzájuk igazol a McLarentől.