A Red Bull két csapata, a Red Bull Racing és a Toro Rosso az idei évtől a tesztelés megszüntetésével összhangban már csak egy, közös tartalék pilótát alkalmaz. Az idény elején az új-zélandi Brendon Hartleyra osztották ezt a szerepet – bár az első három futamon még a veterán David Coulthard volt a tartalékos -, a hétvégi Német Nagydíjtól kezdve azonban a spanyol Jaime Alguersuari kerül a posztra.

A tavaly a Brit Forma-3-as sorozatot minden idők legfiatalabb versenyzőjeként megnyerő pilóta nemrég már kijelentette, hogy 2010-ben már a Toro Rosso versenyzői állására hajt, de a Diario AS arról ír, hogy Alguersuarit akár még idén is az autóba ültethetik.

“Valóban fennáll ennek a lehetősége, bár még nem mondtak nekem erről semmit” – mondta a lapnak a 19 éves ifjonc.

Inkább tapasztalatot gyűjtene még

Inkább tapasztalatot gyűjtene még

Inkább tapasztalatot gyűjtene még


“Úgy gondolom, hogy több értelme van a jövő évről gondolkodni. Azt hiszem, még sok-sok kilométernyi tapasztalatra lenne szükségem az F1-es versenyzéshez, az lenne a legjobb, ha felkészülten kezdhetném a következő szezont. Ha én dönthetnék, hogy mi legyen, inkább 2010-et választanám, de sok minden történhet még” – magyarázta az idén a World Series by Renault-ban versenyző Alguersuari.

Mivel a Toro Rossónál idén már van egy újonc, Sebastien Buemi, így nem túl sok esélye van a spanyol fiúnak, hiszen Buemi elfogadhatóan teljesít, őt kár lenne lecserélni, a csalódást keltő Sebastien Bourdais-t pedig az mentheti meg az év végéig, hogy két zöldfülűvel talán nem szeretne a rajtrácsra állni a csapat.