Rossz példát hozott fel...

Rossz példát hozott fel…

Az F1 ura a hétvégén a Timesnak adott interjújában a demokrácia káros voltáról beszélt, és azt állította, hogy az erős vezetők, a diktátorok hatékonyabbak. Bernie Adolf Hitlert is méltatta. A nyilatkozat természetesen komoly felháborodást váltott ki, Ecclestone most magyarázkodik.

“Ez az egész egy nagy félreértés!” – mondta a kisember a német Bildnek. “Az interjúban rendszerekről beszélgettünk és arról, hogy néha jobb határozottan, fenntartások nélkül döntéseket hozni.”

“Hitlert nem pozitív példaként említettem, csak arra mutattam rá, hogy a rémtettei előtt eredményesen dolgozott a munkanélküliség és a gazdasági problémák felszámolásán” – magyarázta Ecclestone.

Bernie a kérdésre, hogy szerinte bocsánatot kellene-e kérnie, így reagált: “Egyáltalán nem állt szándékomban megsérteni egyetlen közösséget sem. Nagyon sok közeli barátom zsidó. Bárki, aki ismer, tudhatja, hogy sosem támadnék semmilyen kisebbséget.”

Hiába próbálta azonban tisztázni magát Ecclestone, sikerült kárt okoznia: Baden-Württemberg miniszterelnöke, Günther Öttinger az interjú miatt lemondta a hockenheimi versenyhelyszín megmentésére a hétvégére a Nürburgringre tervezett megbeszélésüket.