A McLaren is részt vesz az Oroszországba erre a hónapra szervezett moszkvai városi bemutató versenyen – erősítette meg hivatalosan a csapat. Az évenkénti motorsport fesztiválra, amely idén július 19-én kerül megrendezésre, mindig ezrek látogatnak ki.

Az eseményen Heikki Kovalainen fogja vezetni a csapat autóját, amely nem az idei, hanem a tavaly Lewis Hamiltont világbajnoki címig segítő MP4-23 lesz. A 4,5 kilométeres pályát Moszkva belvárosában jelölik ki, olyan látványosságok mellett, mint a Vaszilij Blazsenij-katedrális, a Kreml vagy a Vörös tér.


“Nagyon várom már a moszkvai bemutatót” – mondta Kovalainen. “Moszkva egyike a világ legpompásabb városainak és az, hogy bemutathatom a Forma-1-es versenyautót ennyi ember előtt, egy ilyen fantasztikus helyen, kivételes lehetőség. Mindenki számára nagyszerű élmény lesz.”

Nem egyedül érkezik az orosz fővárosba a McLaren, a Williams Nico Rosberggel már tavaly is részt vett az eseményen, illetve a Red Bull is velük tart. Utóbbi a tavaszi szegedi bemutató után nyáron Budapesten a Budai Várban is száguldozik majd.