Nincs olyan hónap, hogy ne röppenne fel Fernando Alonso Ferrarihoz igazolásának híre, a maranellói sajtóosztály nem győzi cáfolni a pletykákat. Legutóbb a Diario AS számolt be arról, hogy a kétszeres világbajnok spanyol kedvenc Olaszországba megy, és már a következő idénytől a Ferrarit erősíti.

A lap szerint az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában jelenti be a Ferrari, hogy megszerezte Alonsót a Renault-tól, amely azt jelentené, hogy Felipe Massának vagy Kimi Räikkönennek mennie kell. Külön érdekesség a történetben, hogy a Ferrari Alonso tiszteletére állítólag nem Olaszországban, hanem a spanyolországi Valenciában tartja hagyományos évzáró eseményét, a Ferrari Dayst.

Igaz, hogy a Ferrari Monzában szokta bejelenteni a következő idényre tervezett felállását, az istálló azonban szokás szerint cáfolta a sokadik pletykát. “Nem tudjuk arra pazarolni az időnket, hogy ilyesféle spekulációkat érdemben kommentáljunk” – nyilatkozta Luca Colajanni Ferrari-szóvivő a Gazzetta dello Sportnak. “Csupán szeretnénk mindenkit emlékeztetni arra, hogy Massát és Räikkönent olyan szerződés köti a csapathoz, amelynek értelmében a 2010-es szezont is Ferrariban ülve töltik.”