Max Mosleyra állítólag komoly nyomás nehezedik a szövetség irányából, hogy jelöltesse magát újra az elnöki posztért. A Nemzetközi Automobil Szövetség vezetője ezt a Mail on Sunday című brit lapnak nyilatkozva mondta el.

Mosley még a múlt héten jelentette be, hogy októberben nem indul újra az elnöki pozícióért, melynek nyomán az új versenysorozatot tervező autógyártók (Ferrari, Mercedes, Renault, BMW stb.) aláírták a Forma-1 működését szabályzó Concorde szerződést, továbbra is elkötelezve magukat a jelenlegi sorozat mellett.  

“Nagy hibát követtek el, amikor a már a síromon táncoltak, mielőtt még eltemettek volna. Most komoly nyomás van rajtam a világ minden részéről, hogy induljak a választáson” – mondta az elnök, aki megismételte, korábbi vádjait.

Szerinte a FOTA félrevezeti a közvéleményt, amikor azt állítja megbuktatták őt, s a továbbiakban már nem is ő, hanem kollégája dönt majd a fontos kérdésekben. Nonszensznek tartja, hogy diktátornak nevezzék, miután a döntéseket a Motorsport Világtanács hagyja jóvá, ahol 132 ország képviselteti magát, ő csak végrehajtja a döntéseket.

Ha nem változik a helyzet, emiatt újra indulhat az elnöki pozícióért.

“Ha valamit 16 évig csinálsz, mint ahogy én is teszem, eljön az idő, hogy abba agyd. Én valóban szeretném abba befejezni. Túl öreg vagyok már. De ha nagy összetűzés lesz, például a FOTA-csapatokkal, akkor nem fogok félre állni. Nem a természetem elsétálni a küzdelem elől”- mondta az újságnak Mosley.

A 69 éves vezető ismét rámutat, hogy mit is vár el a FOTA tagjaitól és főként annak vezetőjétől, Luca di Montezemolótól.

“Nem akarom úgy elhagyni az elnöki irodát, hogy az emberek azt hihessék, hogy az autógyártók rúgtak ki. Ha ez elmélet nem dől meg, akkor a tagszervezetek ragaszkodni fognak hozzá, hogy újra jelöltessem magam. Remélem, megoldódik a helyzet addigra. Ha eljön az idő, hogy átadjam ezt az egészet valaki más kezébe, azt megkönnyebbülve és nem szomorúan teszem majd.”