Branson oda vinné a pénzét, ahol többet kaphat érte

Branson oda vinné a pénzét, ahol többet kaphat érte

A Brawn GP legelső szponzora a Richard Branson-féle Virgin volt idén, az üzletet a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj szombati napján hozták tető alá. Mivel a 2009-ben sikert sikerre halmozó alakulat ázsiója a sorozatos győzelmek után alaposan megemelkedett, a szponzori kapcsolatát korábban kiterjeszteni akaró Branson nemrég jelezte, hogy mivel ő nem nem kíván többet költeni a csapatra az eddigieknél, így valószínűleg az év végén el is hagyja a Brawnt.

“Mi a Virginnél már megkaptuk a megjelenést, amit vártunk, a Brawn értéke pedig a semmiről évi 50 millió fontra emelkedett. Persze örülünk a sikerüknek, és annak, hogy ilyen fantasztikus évünk van együtt” – mondta Branson nemrég.

Nem távozik azonban a Forma-1-ből a Virgin, a BBC ugyanis úgy tudja, hogy Branson jövőre az egyik új belépőt, a brit Manor GP-t támogatja majd, méghozzá valószínűleg névadó főszponzorként.

A korábban többek között Kimi Räikkönennel és Lewis Hamiltonnal a Formula Renault-ban, a brit és az európai F3-ban is bajnoki címet szerzett Manorral kapcsolatban egyébként épp ma röppent fel a hír, hogy a költségplafon eltörlése miatt esetleg kipottyanhat a 2010-es mezőnyből, de talán épp a Virgin-üzlet teheti biztossá a jövőt számukra.