Lassan halad saját mozgásienergia-visszanyerő rendszere fejlesztésével a Williams, már hét verseny telt el úgy, hogy az istálló nem szerelte be autóiba az újdonságot. Még nem tettek le a premierről a kék-fehérek, de a technikai igazgató Sam Michael Silverstone előtt elárulta, hogy csak akkor számítanak a KERS-re, ha teljesen megbízható lesz.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a KERS bemutatkozhasson az FW31-ben” – mondta Michael. “Fejlesztjük a lendkerekes és az akkumulátoros verziót is, de előbbire több energiát áldoztunk, megbízhatóságával hétről hétre lépünk egyet előre. Amint lehetséges, versenyezni fogunk vele, de addig szó sem lehet róla, amíg nem teljesen megbízható.”

A McLaren az egyetlen olyan istálló, mely az összes futamon használta a KERS-t, a Ferrari, a BMW és a Renault is kihagyott egy vagy több alkalmat. Erőteljes igény a FOTA részéről, hogy az FIA törölje progamjából a KERS-t, amely értelmetlenné teheti a Williams fejlesztéseit. Silverstone-ban, a soron következő futamon egyébként több új fejlesztésű alkatrészt is felszerel autóira a gárda, Michael jó szereplést vár Nico Rosbergtől és Kazuki Nakajimától.