Nelsinho Piquet tavalyi F1-es bemutatkozása óta egy-két jó versenyen kívül nem sokat mutatott fel. A kis brazil az időmérőn még soha nem tudta legyőzni Fernando Alonsót, és idén eddig egyetlen pontot sem szerzett. A kiesések, balesetek annál gyakrabban történnek vele.

A Török Nagydíjon már az a hír járja, hogy a versenyző a július végi Magyar Nagydíjig kapott végső határidőt a csapattól a bizonyításra.

“A kritika egész életemben végigkísér, nem nagyon zavar. Nem ettől leszek gyorsabb vagy lassabb. Voltak kemény helyzeteim az elmúlt két évben. Szigorú csapatom, szigorú csapatfőnököm és szigorú csapattársam van, és ez még a hasznomra válik a jövőben” – mondta Piquet.

Ha Piquet megy, a csapat valószínűleg a tavaly GP2 Asia sorozatot megnyerő, és az idei GP2 egyik komoly esélyesének tartott Romain Grosjeanra cserélheti őt. A 23 éves brazil nem aggódik a rivális miatt.

“Tudom, hogy sok versenyző vár a küszöbön, hogy bejuthasson a Forma-1-be, ezért a csapat felőli nyomás is érthető. De főképp én helyezem nyomás alá magamat, persze ez nem akkora élvezet. Biztos vagyok viszont benne, hogy eljön majd az idő, amikor helyrerázódom és a Renault is jobb formába kerül.”

Piquet az isztambuli időmérőn az első szakaszban búcsúzott, miután a 3. kanyarban a sóderágyba sodródott az autóval. Holnap szeretne előzni:

“Már az edzés elejétől tudtam, hogy gond van a fékemmel, ezért próbáltam óvatos lenni, de nem volt könnyű, mert nagyon csúszós volt a pálya. Az utolsó körömön a probléma komolyabbá vált, és kisodródtam. Pozitívan állok azért a holnapi versenyhez, mert ezen a pályán jól lehet előzni.”